söndag 3 december 2023

Komplikationer av Näsoperation. Erfarenheter av Näskirurgi, Septoplastik & Operation av Näsmusslorna

Det pågår idag en tyst misshandel där utbildad vårdpersonal på Öron näsa hals-mottagningar lurar in patienter i helt onödiga operationer i syfte att åtgärda nästäppa. Detta görs genom att man hävdar att personen i fråga har en sned nässkiljevägg som måste opereras. Det man dock inte förklarar är att 70-80 % av alla människor har en sned nässkiljevägg utan att detta är orsaken till nästäppa.

Samtidigt hävdar vården att näsmusslorna växer sig för stora och måste skäras bort eller brännas sönder. Detta trotts att forskning idag vet att näsmusslorna är svullna på grund av allergier, inflammation, födoämnesallergi eller miljöfaktorer så som pollen, damm, mögel etc.

Vården förklarar heller inte att näsmusslorna är dina andningsorgan och att du kommer få extremt stora livslånga besvär i form av Empty nose syndrome om dessa organ förstörs. Det är istället viktigare för vården att få in ett jämt flöde av patienter som skall opereras så att kirurgerna på ÖNH-mottagningarna får genomföra sina operationer. Många av dessa kirurger är dessutom konsulter som fakturerar sjukhusen för utförda operationer varvid de har ett ekonomiskt intresse i att operera många patienter. 

Innan du tar beslut om en näsoperation bör du lyssna till berättelserna nedan från patienter som blivit skadade för resten av livet av kirurger som döljer risker och skador från operationer de utför. De fyra första filmerna nedan förklarar vad Empty nose syndrom är och hur du skadas. Resten av filmerna visar patientberättelser från Youtube. Notera att samtliga filmer är på engelska men flera personer i Sverige har skrivit till Fonderingar och redovisat samma skador som personerna i filmerna.

PS: Notera att en operation av nässkiljeväggen så gott som alltid kombineras med att delar av de nedre näsmusslorna skärs bort. Detta för att ge kirurgen mer utrymme för att operera nässkiljeväggen. Notera också att Dr Eugene Kern i sin forskning kommit fram till att det i genomsnitt tar 6 år för patienter att utveckla fullskaligt Empty Nose Syndrom efter en aggressiv näsoperation där en stor del av näsans andningsorgan förstörts. Det här beror på att det tar tid för en från början frisk slemhinna att degenerera av den torrhet som blir följen när näsmusslorna förstörs och när näsan öppnas upp. Tidigare inlägg på bloggen nås via nedan länkar.

Näsoperation risk och komplikation som döljs - Empty nose syndrom

Operation av Nässkiljeväggen / Septum - Dold skada och risk

Damage from nose surgery and why its underdiagnosed

Anders Arbrandt och Operationen som förstörde mig

Öron näsa hals södra Älvsborgs sjukhus - så förstör de patienterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar