fredag 26 mars 2021

Covid Recovery Fund 2021

Gillar egentligen inte att ta risker med mina investeringar men har nu ändå valt att starta upp en liten "Fond" med Covid förlorare som skulle kunna gynnas om situationen i världen återgår till det normala. 

Bolagen är en mix av underhållning, tex bio, bowling, Kasino. Jag har även valt flygplatser, flygbolag, flygplanstillverkare, REITS fastighetsbolag med verksamhet mot hotell, kontor och Shoppingcenter. Därtill har jag valt några Kryssningsbolag, resebolag och hotell och restaurang bolag. Spanade också på amerikanska nöjesparker men dessa hade redan återgått till nivåer före pandemin. Exempelvis hade jag varit intresserad av SeaWorld i USA men den har redan gått för mycket.

Den som kollar in bolagen ser även att jag även har några högt värderade spelbolag, detta ser jag som en liten tröst och Hedge i fall Lockdowns fortsätter. Då bör vi fortsätta att sitta hemma och spela varvid dessa aktier bör gynnas.

Fonden har en extremt hög risk och jag räknar med att något bolag skulle kunna gå i konkurs. Dock har jag valt 35 placeringar så sannolikheten att alla skulle konka känns liten.

Ser det hela som en rolig grej och lite krydda till min annars rätt tråkiga portfölj. Vissa bolag har dessutom rätt fin yield, framförallt i framtiden om tidigare nivåer på utdelning nås.

Portföljen är tänkt att hållas i ett eller max två år från dagens datum (2021-03-26). Jag kommer inte fylla på ytterligare utan nöjer mig här. Endast Scandic och Covivio skall fyllas på så att även dessa har 5 K i ingångsvärde. Skall bli kul och se hur det går. Tyvärr kan jag konstatera att man är lite sen på bollen. Hade varit många andra bolag som hade intresserat mig också men då dessa redan är tillbaka till nivåer innan Covid så har jag valt att avstå dessa. Det här gäller främst de amerikanska Covid förlorarna.

Bilden nedan är tyvärr lite suddig men blir bättre om du klickar på den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar