fredag 21 februari 2020

Bostadsinvestering - Räkna ut vinst på uthyrning och försäljning av fastighet. Se CAGR för hela perioden inräknat inkomst från hyra

Här finner du en kalkylator för att beräkna om det är lönsamt att köpa en lägenhet/stuga i fjällen eller utomlands för att hyra ut och sedan avyttra efter x-antal år. Med hjälp av denna kalkylator kan du få reda på genomsnittlig årlig tillväxt, både på totalt kapital och på eget kapital.

Jag rekommenderar att du använder en dator för att fylla i din personliga data att beräkna. Tyvärr syns inte kommentarerna i dokumentet när man bäddar in en Excel-fil på Onedrive. Vill du har mer stöd till ifyllnad av kalkylatorn så rekommenderas att du laddar hem filen till din egen dator. För att göra detta scrolla ner till botten av dokumentet och tryck där på nerladdningsknappen. När du sedan får hem filen kan du läsa alla kommentarer som jag lagt in.

Om filen skulle vara låst för redigering när du får hem den, vilket den inte bör vara så klicka på:
- Granska - Ta bort bladets skydd.

Kalkylatorn ger beräkningsstöd upp till och med 50 år, detta pga leta rad funktion i nedan tabell.

OBS använder du en mobil enhet så måste du dubbelklicka på skärmen i respektive cell för att kunna redigera och lägga in egna uppgifter. Enklast ifyllnad av kalkylatorn görs på en dator.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar