måndag 5 oktober 2020

Bli fri från arbetstider: Jobba platsoberoende som egenanställd

Gästinlägg på bloggen av Nomadliv.net - Läs hur du blir fri utan krav på kapital! 

Bli fri utan krav på geografisk placering

Har du drömt om att kunna resa utan krav på sparkapital? Eller har du behovet av att leva en lite annorlunda livsstil där du själv bestämmer när du jobbar? Allt detta och mycket mer kan du faktiskt åstadkomma genom att bli en digital nomad. 

Begreppet är inget nytt i sig, men det är fortfarande många som ställer frågor om hur det går till i praktiken, eller hur mycket man kan tjäna genom denna typ av arbete. Att bli egenanställd är däremot betydligt enklare idag än vad det var för bara några år sedan tack vare olika faktureringsföretag som sköter allt det tråkiga som skatter, avgifter och redovisningar. 

Du får även en anställningsform via faktureringsbolaget som översätts till en visstidsanställning, något som även berättigar dig med jobbskatteavdrag. Vill du verkligen bli fri och bryta dig loss från ekorrhjulet? Läs då vidare nedan!

Res världen runt med datorn som din arbetsplats


Om du är intresserad av andra kulturer, eller om du bara vill fly vinterhalvåret i Sverige till ett varmare land kan yrket som digital nomad passa som handen i handsken. Det är också ett bra sätt att ha frihet under ansvar då du själv bestämmer din arbetstid, men också uppdragen och alla deadlines du får av dina kunder.

Jag själv jobbar som skribent, men det finns många olika kategorier av sysslor du kan ha när du jobbar remote. Programmering, sociala medier, marknadsföring och även kundsupport kan skötas platsoberoende – kruxet är bara att hitta rätt uppdragsgivare som går med på att betala för jobbet. 

Min rekommendation är att du läser hur jag själv gjorde för att se om du kanske kan tänka dig något liknande jobb. Du kan också få idéer om inget annat, något som kan vara startskottet på din nya karriär. Fler och fler företag har idag behov av både korta och långa projekt, sysslor du kan ta dig an löpande för att generera inkomst när du reser. Många tror dock att arbetet är mer glamoröst än vad det faktiskt är, men det är hårt jobb som gäller precis som på andra arbeten. Skillnaden är bara att du själv äger din tid och hur du lägger upp din arbetsdag.

Upplevelser och minnen för livet


Genom att ha ett arbete som inte ställer krav på din geografiska position får du alla möjligheter att utforska, resa och uppleva platser du kanske inte hade besökt annars. Många ångrar sig på äldre dagar gällande saker de aldrig gjorde, eller platser de aldrig åkte till, något du enkelt kan undvika genom att byta en trist vardag till en mer äventyrlig sådan. 

Visst, det kan låta som guld och gröna skogar för dig som läser denna text, men det beror helt på vad du vill åstadkomma i livet. Vill du jobba åt dig själv, på en plats du själv valt – eller går du till en arbetsplats för att hjälpa någon annan åstadkomma deras dröm med hjälp av dina prestationer?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar