lördag 1 februari 2020

Sparkalkylator 1.0 - Excelversion - Bli ekonomiskt fri !

Nedan är Excelversionen av Sparkalkylatorn - ändra endast celler med grön fyllning.

OBS använder du en mobil enhet så måste du dubbelklicka på skärmen i respektive cell för att kunna redigera och lägga in egna uppgifter. Enklast ifyllnad av kalkylatorn görs på en dator.

3 kommentarer:

 1. Tack för en mycket intressant och välskriven blogg! Är väldigt glad att jag hittade hit.

  Angående HCP, när/är det värt att köpa på sig enligt dig? Jag står utanför nu. Är nybörjare och vill bygga upp min utdelningsportfölj :) Tack /J

  SvaraRadera
 2. Hej, kul att du gillar bloggen. Just nu verkar ju flera REITS ha pressats och jag är lite osäker på varför men jag skulle gissa på att det har att göra med att räntehöjningen i USA kommer allt närmare vilket inte är bra för RETS. Dessutom så har flera av dem gått bra en tid och då är det naturligt med en korrigering. Är svårt att säga när du skall köpa eller inte då man aldrig vet om kursen kommer fortsätta falla eller ej men kollar man på historiken så kan man se att:

  En stigande trend i HCP vänt till en negativ när direktavkastningen legat på 4-4,9% (perioden 2007-2015-01)

  Man kan även se att en fallande trend vänt till en stigande vid en direktavkastning mellan 6,4-13,1% (perioden 1999-12 till 2016-02)

  Just nu är direktavkastningen på ca 5,3 % alltså inte speciellt hög med tanke på vad den historiskt har varit. Jag sålde faktiskt HCP och köpte istället WP Cary, kommer snart ett inlägg om detta.

  Men om jag skulle börja återköpa HCP så hade jag nog ändå velat ha åtminstone 6 % i direktavkastning och med utdelning på 1,48 USD per aktie och helår så når man detta om kursen backat till 24,6 USD.

  Det är ju en spekulation men skulle jag få gissa så tror jag att HCP kommer fortsätta backa fram tills direktavkastningen ligger run 7% som tidigare.

  kolla gärna in inlägget om HCP om du ej läst detta: http://fonderingar.blogspot.se/2016/05/hcp-inc.html

  SvaraRadera
 3. behöver du ett lån? Har du letat efter var du kan få lån? Har du försökt få något lån? ansök sedan nu på? (christywalton355@gmail.com) om du vill få ett överkomligt lån. Lån erbjuds här till en mycket låg ränta på 2%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

  SvaraRadera