tisdag 22 maj 2018

Stora ändringar i portföljen !!

Just nu fullt upp med att i iordningställa husbilen till sommarens semester där vi skall få visa en liten del av Sverige till vår gemensamma Aussie kompis som kommer och hälsar på i Juni, tråkigt nog hade en kran frusit sönder under vintern så nu blir det till att mecka trotts att man hade velat göra annat i det fina vädret. I går lyckades jag vaxa och polera hela skiten, puuuu inte att rekommendera kan jag säga, vilket jäv.... jobb, de var nog första och sista gången jag fick för mig att göra det. Nåväl tänkte egentligen bara nämna de portföljförändringar jag gjort under senaste tiden vilket har varit en hel del.

Sålde allt i SEB då jag endast köpt denna tillfälligt för något år sedan, ville helt enkelt inte ha så mycket i bank som jag hade och nu går ju dessutom bank inget vidare så passade bra att sälja. Gick trotts allt med en liten vinst.

Totalt tröttnat på Alerian MLP ETF, det här har minst sagt varit en usel placering och jag har sålt i omgångar, sista halvåret hade jag bara ca 15 % kvar av min ursprungliga placering men tog i April beslutet att sälja av det sista. Lärdomen av detta är att inte låta sig luras av hög direktavkastning, köpte som bäst in mig till 13 % direktavkastning och trodde det var en bra deal. Hade hoppats på en återhämtning när oljepriset återhämtat sig men så blev inte fallet. AMLP fortsatte sin resa nedåt trotts kraftigt stigande oljepris.

Sålde ca 5-10 % i samtliga av mina EURO innehav, Euron är just nu historiskt stark mot den svenska kronan och jag plockade hem dessa pengar för att istället investera i Svenska bolag.

Sålde också allt i First Trust Multi-Asset Diversified Income Idx Fd (MDIV). Gick väl kursmässigt ungefär plus minus noll på denna men med utdelningen inräknad så var den ändå okey under perioden jag ägt den. MDIV placerar mkt i MLP,s, företagsobligationer, REITS och preferensaktier och nu när räntorna i USA stiger så ser den närmaste framtiden inte så ljus ut för dessa segment. Kursen har backat en del sen jag köpt men tack vare att kronan fallit mot dollarn så kunde jag ta mig ur placeringen utan allt för stor fölust i SEK.

Även såld en del i Groep Brussel Lambert NV då direktavkastningen börjar bli lite lägre samtidigt som utdelningstillväxten senaste åren bara legat på 2,4%. Står sig Euron högt mot kronan så kanske jag säljer av ytterligare en del för att finansiera köpet av Lagercrantz och Indutrade jag gjorde för ett par veckor sedan.

Allt det som sålts har fördelats i Följande

Latour 
har nu ca 65% av vad jag vill ha här, tidigare endast ca 10%

Lagercrantz Group   
ny i portföljen, har nu 50% av vad jag vill ha på sikt.

Indutrade   
ny i portföljen, har nu 50% av vad jag vill ha på sikt.

Xact högutdelande   
ny i portföljen, osäker om jag vill ha denna på sikt då denna ETF innehåller många av de aktier jag själv äger.  Köper och behåller en tid i alla fall.

3M

Svolder
Har ökat från ca 10 % av vad jag vill ha till att nu ha cirka 35 %

Acando    
ny i portföljen, stor del av likvid från SEB sälj gick till Acando, detta då jag ville ersätta med ett bolag som har skapligt hög direktavkastning vilket Acando har.


De vad det de, nu blir det till att återgå till rörmockeri, over and out.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar